0 точки от тестове до тукТест 24 Римляни, гл. 5

кликнете тук за помощна информация »

1. Как ще се оправдаеш пред Бога за греховете си?
2. Какво е следствието, когато си оправдан за греховете си?
3. На кого е даден Светият Дух?
4. До какво би трябвало да водят скърбите в живота на християнина?
5. Как Бог доказа своята любов към нас?
6. Чрез кого злото и смъртта са навлезли в човечеството?
7. Какво е следствието на греха?
8. Зависи ли наказанието на греха от закона?
9. Защо оправданието, което е за всички, се ползва само от «мнозина»?
10. Какво е благодат за човека?

ПОМОЩНА ИНФОРМАЦИЯ

Послание към римляните, глава 5

1 И така, като сме оправдани чрез вяра, имаме мир с Бога чрез нашия Господ Иисус Христос, 2 чрез когото ние посредством вяра сме придобили достъп до тази благодат, в която стоим, и се хвалим с надеждата за Божията слава.

3 И не само това, но се и хвалим със скърбите си, като знаем, че скръбта произвежда твърдост, 4 а твърдостта – опитност, а опитността – надежда, 5 а надеждата не посрамя, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез Светия Дух, който ни е даден.

6 Понеже, когато ние бяхме още немощни, на определеното време Христос умря за безбожните. 7 Защото едва ли някой ще умре даже за праведен човек; макар че може би някой би дръзнал да умре за добрия. 8 Но Бог доказа Своята любов към нас в това, че когато бяхме още грешници, Христос умря за нас.

9 Затова много повече сега, като сме оправдани чрез Неговата кръв, ще се спасим от гняв чрез Него. 10 Защото, ако бяхме примирени с Бога чрез смъртта на Неговия Син, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

11 И не само това, но се и хвалим в Бога чрез нашия Господ Иисус Христос, чрез когото получихме сега това примирение. 12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света и чрез греха – смъртта, и така смъртта премина във всичките хора, понеже всички съгрешиха; 13 защото грехът беше в света и преди закона, но когато няма закон, грях не се счита; 14 въпреки това смъртта царува от Адам до Мойсей дори над онези, които не бяха съгрешили според престъплението на Адам, който е образ на Бъдещия.

15 Но дарът не е такъв, каквото беше прегрешението; защото, ако поради прегрешението на един измряха мнозина, то много повече Божията благодат и дарът чрез благодатта на един Човек, Иисус Христос, се изля изобилно за мнозина. 16 И дарът не е такъв, какъвто беше съдът чрез прегрешението на един; защото съдът доведе от едно престъпление до осъждане, а дарът доведе от много прегрешения до оправдание. 17 Защото, ако чрез прегрешението на един смъртта царува чрез този един, то много повече тези, които получават изобилието на благодатта и на дара на правдата, ще царуват в живот чрез Единия, Иисус Христос. 18 И така, както чрез едно прегрешение дойде осъждането на всички хора, така и чрез едно праведно дело дойде на всички хора оправданието, което докарва живот. 19 Защото, както чрез непослушанието на един човек станаха грешни мнозината, така и чрез послушанието на Един ще станат праведни мнозината.

20 А освен това дойде и законът, за да се умножи прегрешението. Но там, където се умножи грехът, много повече се умножи благодатта; 21 така че, както грехът беше царувал в смъртта, така благодатта да царува чрез правда за вечен живот чрез Иисус Христос, нашия Господ.Новини
19 Юни 2018 г.
Промяна на работното време за 19 Юни 2018 година
Скъпи приятели, След многото дъжд и наводнението вчера вечерта - 18 юни 2018, днес, 19 юни 2018 няма да работим с обичайното работно време от 9.30 до 18.30 часа. Наводнените улици и водата вчера ни ...
07 Юни 2018 г.
Представяне на сборника християнска лирика "Вечността е знак, че има Бог и хора"
На 14 Юни 2018 година (четвъртък) от 18.30 часа издателство ВЕРЕН ви кани на представянето на четвъртия поетичен сборник на Вениамин Пеев "Вечността е знак, че има Бог и хора". В нея авторът прокарва ...
23 Май 2018 г.
Работно време на книжарница ВЕРЕН на 21 -25 Май 2018
Скъпи приятели, Книжарница ВЕРЕН няма да работи на 24 по случай празника на славянската писменост и култура. На 25 Май 2015 година няма да работи поради отпуск на екипа. Всички поръчки направени пр...
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги