0 точки от тестове до тукТест 25 Римляни, гл. 6

кликнете тук за помощна информация »

1. След като на християните, повярвали в това, че жертвата на Христос е за тях лично, им е просетно всичко, могат ли тогава да съгрешават, за да се увеличи Божията благодат?
2. Може ли един християнин да съгрешева след като е станал християнин?
3. Каква е ролята на кръщението?
4. Защо сме съединени заедно чрез смъртта?
5. Защо християните вярват, че ще живеят вечно с Христос?
6. Как един християнин може да се счита мъртъв за греха?
7. Защо християните са оживели от мъртвите?
8. Как така грехът не владее християните?
9. Кога човек може да стане слуга на Бога?
10. Какъв е най-големият Божи дар?

ПОМОЩНА ИНФОРМАЦИЯ

Послание към Римляните, глава 6

1 Тогава какво да кажем? Да останем ли в греха, за да се умножи благодатта? 2 Да не бъде! Как ние, които сме умрели за греха, ще живеем още в него?

3 Или не знаете, че ние всички, които бяхме кръстени в Христос Иисус, бяхме кръстени в Неговата смърт? 4 И така, ние бяхме погребани с Него чрез кръщение в смъртта, така че, както Христос беше възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот. 5 Защото, ако сме съединени заедно чрез смърт, подобна на Неговата, ще се съединим и чрез възкресение, (подобно на Неговото); 6 като знаем това, че нашият стар човек беше разпънат с Него, за да се унищожи тялото на греха, за да не робуваме вече на греха. 7 Защото този, който е умрял, той е оправдан от греха.

8 Но ако сме умрели с Христос, вярваме, че и ще живеем с Него; 9 като знаем, че Христос, като беше възкресен от мъртвите, вече не умира; смъртта няма вече власт над Него.

10 Колкото до това, че Той умря – умря веднъж завинаги за греха, а колкото до това, че живее – живее за Бога. 11 Така и вие считайте себе си мъртви за греха, а живи за Бога в Христос Иисус, нашия Господ. 12 И така, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да не се покорявате на неговите страсти. 13 И не предоставяйте частите на тялото си на греха като оръдия на неправдата, а предоставяйте себе си на Бога като оживели от мъртвите и частите на тялото си на Бога като оръдия на правдата. 14 Защото грехът няма да ви владее, понеже не сте под закон, а под благодат.

15 Тогава какво? Да грешим ли, защото не сме под закон, а под благодат? Да не бъде! 16 Не знаете ли, че на когото предавате себе си като послушни слуги, слуги сте на онзи, на когото се покорявате – било на греха, който докарва смърт, или на послушанието, което докарва правда?

17 Но да благодарим на Бога, че когато бяхте слуги на греха, вие се покорихте от сърце на онзи образец на учение, на което бяхте обучени, 18 и като бяхте освободени от греха, станахте слуги на правдата. 19 По човешки говоря поради слабостта на вашата плът. Защото, както предавахте частите на тялото си за слуги на нечистотата и на беззаконието за беззаконие, така сега предайте частите си за слуги на правдата за святост. 20 Защото, когато бяхте слуги на греха, не бяхте подчинени на правдата.

21 Какъв плод имахте тогава? Неща, за които сега се срамувате, защото краят им е смърт. 22 Но сега, освободени от греха и станали слуги на Бога, имате плода си за святост, а за край – вечен живот. 23 Защото заплатата на греха е смърт, а Божият дар е вечен живот в Христос Иисус, нашия Господ.Новини
19 Юни 2018 г.
Промяна на работното време за 19 Юни 2018 година
Скъпи приятели, След многото дъжд и наводнението вчера вечерта - 18 юни 2018, днес, 19 юни 2018 няма да работим с обичайното работно време от 9.30 до 18.30 часа. Наводнените улици и водата вчера ни ...
07 Юни 2018 г.
Представяне на сборника християнска лирика "Вечността е знак, че има Бог и хора"
На 14 Юни 2018 година (четвъртък) от 18.30 часа издателство ВЕРЕН ви кани на представянето на четвъртия поетичен сборник на Вениамин Пеев "Вечността е знак, че има Бог и хора". В нея авторът прокарва ...
23 Май 2018 г.
Работно време на книжарница ВЕРЕН на 21 -25 Май 2018
Скъпи приятели, Книжарница ВЕРЕН няма да работи на 24 по случай празника на славянската писменост и култура. На 25 Май 2015 година няма да работи поради отпуск на екипа. Всички поръчки направени пр...
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги