Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
БИБЛИЯ - РИВ 2000, Нов Завет
Библията на съвременен български език - ревизия ВЕРЕН, 2000 година. Файлът съдържа тестовете на Новия Завет. С препратки под всеки стих. Изданието е преработка на съвременен български език на основата на българския превод на Библията от оригиналните текстове, извършен от Константин Фотинов, Петко Славейков и Христодул Сичан-Николов, издаден за първи път през 1871 година.
Текстът на БИБЛИЯТА - преработка ВЕРЕН може да бъде цитиран или препечатван без изрично разрешение на издателите в размер на не-повече от 75 % от стиховете на една книга, при условие, че не съставляват повече от 50% от материала, в който са цитирани.
Покажи
Библия РИ Верен, е-book 2020
Изданието е преработка на съвременен български език на основата на българския превод на Библията от оригиналните текстове извършен от Константин Фотинов, Петко Славейков и колектив, издаден за първи път през 1871 година (Цариградска Библия). Ревизията на Библията на ИК ВЕРЕН е позната на българския читател от предхождащите шест издания, както и от осемте издания на Новия Завет и се радва на добър прием сред читатели от различни деноминации. Богословските оценки за тази ревизия я определят като успешна, направените промени подобряват превода както от стилистична гледна точка, така и в неговата прецизност. Стиховете са разделени, в текста са включени препратки и паралелни пасажи. В съдържанието има отметки, които са към всяка от книгите и съответно главите в нея, което позволява лесно намиране на желан пасаж в текста. За изработка на електронното издание е използвано седмо ревизирано издание на ИК ВЕРЕН - 2020 г. Снимката на корицата е представителна, тя е на шестото издание 2013.
Покажи
Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги