0 точки от тестове до тукТест 31 Ев. от Марк,1 гл

кликнете тук за помощна информация »

1. Кой е бил Марк?
2. Кой е поставил началото на благовестието на Иисус Христос?
3. Колко на брои пророчества има за Ийсус Христос в Стария Завет?
4. Кого е кръщавал Йоан за прощаване на греховете?
5. Кой е идвал след Йоан?
6. Кого Иисус кръщава със Светия Дух?
7. Чий е бил гласът от небето?
8. Коя е една от причините Иисус Христос да е наречен Син на Бога?
9. Какво е проповядвал Христос в Галилея?
10. Какво е съдържанието на благовестието за нас?

ПОМОЩНА ИНФОРМАЦИЯ

Марк 1:1-16

1 Началото на благовестието на Иисус Христос, Божия Син. 2 Както е писано в книгата на пророк Исая: „Ето, Аз изпращам вестителя Си пред лицето Ти, който ще устрои пътя Ти пред Теб.“ 3 „Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа! Прави направете пътеките за Него.“ 4 Йоан дойде, като кръщаваше в пустинята и проповядваше кръщение на покаяние за опрощаване на греховете. 5 И цялата юдейска страна и всичките жители на Ерусалим излизаха при него и се кръщаваха от него в реката Йордан, като изповядваха греховете си. 6 А Йоан носеше облекло от камилска козина и кожен пояс около кръста си и се хранеше с акриди и див мед. 7 И като проповядваше, казваше: След мен идва Онзи, който е по-силен от мен, на когото не съм достоен да се наведа и да развържа ремъка на сандалите Му. 8 Аз ви кръщавам с вода, а Той ще ви кръсти със Светия Дух.

9 И през онези дни дойде Иисус от Назарет Галилейски и се кръсти от Йоан в Йордан. 10 И като излезе веднага от водата, видя, че небесата се разтварят и че Духът слиза на Него като гълъб. 11 И дойде глас от небесата: Ти си Моят възлюбен Син, в Теб благоволих.

12 И веднага Духът Го закара в пустинята. 13 И беше в пустинята четиридесет дни, изкушаван от Сатана, и беше със зверовете, а ангелите Му служеха.

14 А след като Йоан беше предаден на властта, Иисус дойде в Галилея и проповядваше Божието благовестие, като казваше: 15 Времето се изпълни и Божието царство наближи: покайте се и повярвайте в благовестието!Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги