Християните през погледа на Христос
"Християните през погледа на Христос", автор проф. Д.Свиленов
Светлина по пътя
"Светлина по пътя" съдържа библейски четива за всеки ден от годината с автор Уилям Макдоналд. Той е вече добре познат на българския читател със своите вдъхновяващи книги на посветен християнски живот: "Истинско следване на Христос"; "Забравената заповед - бъдете свети"; "Божията благодат"; "Молитва и ежедневие", както и с прецизните си, но същевременно разбираеми богословски изследвания "Разлики"; "Христос и църквата". Неговите коментари на Стария и Новия Завет са неоценима помощ в текстовете на Свещеното писание.
Въпроси, които се задават много често. автор Вернер Гитт
Тази книга съдържа действително задавани от хората въпроси, касаещи Библията и християнството. Тук не става дума за теоретичен списък от възможни проблеми и техните отговори, а за основни въпроси на търсещи хора, събрани през дългогодишната практика на автора. Коментирани са въпроси относно науката, вярата, религиите, смъртта и вечността. Отчасти са разгледани и оригинални самостоятелни въпроси.
Ако животните можеха да говорят Вернер Гитт, Карл-Хайнц Ванхайден
За да се разбират помежду си, животните притежават ефективни комуникационни системи. Но те не могат да разговарят с нас на нашия човешки език. Ето защо авторите стават техни говорители; затова и заглавието на книгата е „Ако животните можеха да говорят...“. Ако животните все пак можеха да разкажат за себе си на нивото на нашите научни знания: за своя начин на живот, специалните си градивни конструкции и многобройните детайли на своя индивидуален строеж, всичко това би било възхвала на Твореца на Вселената. Книгата е замислена така, че всеки представител на даден животински вид встъпва във въображаем диалог с читателя. Той сам подхваща евентуални въпроси и им отговаря във фиктивен разговор. Този метод позволява материалът да се изложи във вид на живо и, както се надяваме, увлекателно повествование. Не са избегнати и по-сложни факти, които също са представени в достъпна разказна форма. За по-нагледно описание на някои детайли и при съпоставяне на големини, често са привеждани сравнения с примери от ежедневието. По този начин сухите числени данни силно впечатляват.
В училището на Христос
"В училището на Христос"е коментар върху евангелието от Йоан по темата за модела на ученичество даден ни от Господ Исус в Новия Завет, както и темата за освещението в живота на християнина.

Точно преди да бъде предаден и арестуван, а след това и екзекутиран, Исус поканва учениците Си в една къща в Ерусалим, за да празнуват Пасхата. Той използва случая, за да им предаде много паметни уроци. Целта ни е с тази книга да се присъединим към тях в училището на Христос и също да учим уроците си, свързани с преобразуването на нашите характери и личности, така че те все по-добре да могат да отразяват Божията слава. Дейвид Гудинг e МА, РhD, почетен професор по Старозаветен гръцки език в университета Queen’s в Белфаст, член на Кралската Ирландска Академия. Автор е на редица академични трудове.
Забравената заповед "Бъдете свети!" автор У.Макдоналд
Провалът на хората, които изповядат Христос е ужасяващ. Мнозина като че ли са родени бегачи: стартът им е чудесен. Но по време на пътя падат в грях и се изгубват преди финала. Много често се случва така, че едно единствено падане в грях прави човека безполезен до края на живота му. Въпреки покаянието и изповедта на греха той вижда себе си като негоден за служене, за свидетелстване. Църквите са пълни с такива хора. Не трябва да е така. Бог е Бог на прощението. Бедата е там, че мнозина не знаят как да се възползват от него. Тази книга има за цел да помогне на такива хора. Но преди всичко има за цел да предпази вярващите от попадане в такова положение.
Молитва и ежедневие, автор Уилям Макдоналд
Молитвата е една област от християнския живот, която всички вярващи приемат на теория, но за жалост твърде малко практикуват. Авторите показват принципи, предпоставки и възможни пречки за молитвения живот. Дават и полезни напътствия и интересни идеи за включването на молитвата в нашето ежедневие. Книгата завършва с поредица от вълнуващи истории за чути молитви.
Невестулката на Леонардо стихосбирка автор д-р Вениамин Пеев
"Невестулката на Леонардо" е вторият поетичен сборник на Вениамин Пеев. Темите са свързани с християнския смисъл на живота и смъртта, устояването във вярата при враждебни обстоятелства и фокуса на вярващия - Исус Христос.
Книгата се предоставя за безплатно изтегляне с любезното съгласие на автора, за което ИК ВЕРЕН благодари.
На хартиен носител можете да я намерите в кинжарница ВЕРЕН, сайта на ВЕРЕН и партньорите ни в страната.
Какво би казал Исус на... Бойко Борисов; Слави Трифонов; Лили Иванова; Христо Стоичков и на Теб!
Исус Христос е личността, оказала най- голяма влияние върху човешката история. Дори тези, които отричат Божествения му произход признават, че Неговите думи и дела нямат аналог в световната култура. Едни от най-великите произведения на литературата, изобразителното изкуство и музиката, както и най-големите постижения на науката са вдъхновени от Неговите думи и живот. Трифон Трифонов вярва, че е Исус е толкова жив и актуален, колкото и преди 2000 години. Днес той има какво да каже на някои от нашите най-известни съвременници - на Бойко Борисов, на Слави Трифонов, на Лили Иванова и на Христо Стоичков. И не само на тях - той има какво да каже и на теб. Трифон Трифонов работи в Български Християнски Студентски Съюз. Завършил е магистратура по английска филология във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" и има бакалавърска степен по богословие от University of Gloucestershire, Англия. Със съпругата си и трите им деца живеят във Варна, България.
Защо не съм атеист? (10 причини да бъда християнин)
“Всеки има право да вярва или не в Бога. Бог ни е направил свободни и ние, християните, трябва да сме най-ревностните защитници на тази свобода. Същевременно, книгата ми е предизвикателство към мислещите хора. Като убеден християнин съм писал от позицията на библейското християнство. И макар и да приемам правото на мнение на другия, това не означава, че съм съгласен с него. Надявам се, ти читателю, да си от тези, които обичат истината. А истината за Бога е обективна и не зависи от нашето субективно мнение и предпочитания. Представените в книгата аргументи за вярата в Бога не претендират за изчерпателност. Но в тези десет глави съм се спрял на неща, които се надявам да помогнат на тези, които търсят Бога с цяло сърце.” Трифон Трифонов
Христос и църквата автор: Уилям Макдоналд
В тази малка книжка У.Макдоналд систематизира основни духовни принципи за новозаветната църква. В своето изследване той се придържа тясно към текста на Библията. Опитва се да даде ясни, разбираеми и достъпни за всеки отговори на широкия спектър от въпроси, които възникват по тази важна тема. Уилям Макдоналд (1917-2007) e християнски писател, автор и съавтор на множество библейски курсове на задочното библейско училище Емаус в Оук Парк, Илинойс, САЩ. На български език са преведени "Коментар на Библията" - Стар и Нов завет; "Божията благодат"; "Забравената заповед"; "Разлики"; "Молитва и ежедневие" и други. За безплатно разпространение с любезното съдействие на притежателите на правата ИК ВЕРЕН предоставя първите електронни издания. На хартиен носител книгата може да намери в книжарница ВЕРЕН, както и при партньорите на издателството в страната.
Търсене на Бога, автор Ричард Бенет
"Търсене на Бога" е написана за хора, които все още търсят целта и смисъла на своя живот, от един, който ги е намерил. Кой е бил в действителност Исус Христос - Месия на еврейския народ, Спасителят на света, цар или бунтовник? В подножието на кръста човекът, който търси Бога се среща с Бог, който търси човека. Това е крайната точка на търсенето. Сериозно и убедително авторът изследва изследва истинността на християнството и целта на християнското учение.
Гъбена чорбица
Детска приказка в рими с много красиви класически картинки и чудесен сюжет. Автор на текста и илютрациите - Елица Стойнева Художествено оформление - Нина Иванова- Донковска. Хартиеният вариант на тази прекрасна детска книжка можете да поръчате на www.veren.bg
Eдин филм, една игра, автор Здравко Ненов
Историята на човечеството като филм? А нашият живот - като кратък клип във филма? Има истории и личности в Библията, които са емблематични за различни житейски ситуации и човешки качества. За тях, толкова популярни, но същевременно непознати, се разказва на тези страници. Историите на Адам и Ева, Авраам, Исаак и Яков, Йов и Давид -и накрая Христос - оживяват в нашето съвремие с много свеж хумор и самоирония, пречупени през личните преживявания на автора. Забавни и мъдри, тези разкази ни провокират да спрем за момент и да се замислим за наистина важните неща в човешкия живот. Здравко Ненов е роден през 1945г. По професия е машинен инженер. Основател е на издателство и книжарница "Верен". Участва в множество проекти, свързани с популяризирането на стойностната християнска книжнина в България. Автор е на "Сектите и как да ги разпознаваме" (Верен, 1995г.) Ако книгата ви хареса и искате да притежавате или подарите изданието на хартиен носител можете да го намерите и поръчате на: http://veren.bg/product.php?b=6778&T=106
ХРИСТИЯНСКА ЕТИКА
Помагало в българските училища за 9-12 клас. Автори по уроци: Димитър Станков Киров - Увод, 14-17, 23-25, 30-33, 35-41, 48, 62,64, 65 Дечко Кирилов Свиленов - 2-13, 26-29, 34,54,66-69 Димитър Георгиев Коруджиев - 18-22, 42-47,49-53, 55-61, 63 Първо издание 2003, ИК Слънце Учебното помагало е одобрено със Заповед РД 09-608/24.07.2003 на министъра на образованието и науката
50 Нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога
Антологията "50 Нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога" съдържа документирани цитати, подбрани от книгите, статиите и писмата на едни от най-авторитетните световни учени и творци. Тази pdf-антология се разпространява безплатно и може да бъде използвана само за некомерсиални цели. В сайта www=veren.bg e включена в раздела книги - download секция с любезното съдействие и разрешение на издателя за България - Тихомир Димитров
ИМАЛО ЛИ Е ВЪЗКРЕСЕНИЕ?
"Имало ли е възкресение" е една много популярна брошура за историята на Възкресението на Христос - с факти около това толкова важно за историята събитие.
Ключови библейски понятия
"Ключови библейски понятия" - д-р Дейвид Гудинг и д-р Джон Ленокс
Никой не може да смята себе си за наистина образован човек, без да има някакви познания върху Библията.
Когато я четем срещаме в нея думи и понятия, които, макар в известен смисъл познати, не можем веднага да разберем, тъй като се използват като специални термини. Както във всяка друга област, усвояването на специалните термини на Библията ни помага не само да я разбираме по-добре, но и по-добре да я представяме пред другите.

Книгата се предоставя за свободно изтегляне със съгласието на авторите. От името на издателството - любезно им благодарим за тази възможност.
Ако желаете да имате книгата на хартиен носител можете да я поръчате от сайта veren.bg или да я намерите в книжарниците.
Сектите и как да ги разпознаваме, автор Здравко Ненов, Питър Ван Кампен
Тази книга си поставя основно целта да запознае българския читател с различните вярвания - традиционни и нетрадиционни, масово навлезли в България след 1989 г. Тя е замислена като кратък справочник, съдържащ информация, достъпна за широк кръг читатели. Не изисква предварителна подготовка или познания по религиозните въпроси. Първият раздел на книгата се занимава с традиционните световни религии. Във втория раздел са разгледани нетрадиционни вярвания, или пък групировки, които поради социалното си действие в България са си спечелили името "секти".
ОТГОВОРЪТ НА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО, автор Здравко Ненов
Една малка книжка за смисъла, традициите и същността на Възкресение Христово. Какво ни казва Библията за този празник? Какво повелява традицията? Пречи ли едното на другото? И най-вече: Какъв е нашия ОТГОВОР на Възкресението?
Непознатият Бог, автор Здравко Ненов
Има теми много прости в своята същност, които на мнозина изглеждат неразбираеми и някак си “не за обикновени хора”. Измежду тях е и тази за същността и значението на делото на Христос на земята. За това как ни засяга лично? Отнася ли се за нас въобще? Може ли разбирането му да промени живота ни? Все съществени въпроси, които често изглеждат твърде трудни за разбиране. За Библията и християнството са написани много книги. Но са малко тези, които обясняват същността на християнската вяра и живот достъпно и адекватно на времето, в което живеем. В тази малка книжка авторът успява да направи точно това – да ни запознае с “Непознатият Бог”, който продължава търпеливо да очаква познанството си с нас. Здравко Ненов е роден 1945 г. По професия е машинен инженер. Участва в множество проекти, свързани с популяризирането на стойностната християнска книжнина в България. Автор е на книгите “Сектите и как да ги разпознаваме” (Верен 1995), “Един филм, една игра” (Верен, 2010) и “Бъзльо” (Верен 2011).
Ако книгата ви хареса и искате да притежавате или подарите изданието на хартиен носител можете да го намерите и поръчате на: http://veren.bg/product.php?b=8772&T=106
Бъзльо, Здравко Ненов
И най-невероятният литературен сюжет бледнее пред събитията, случващи се в реалния живот." Тази книга е отлична илюстрация на това. Разказ за истински събития, звучащи като приключенски роман. Разказ за вълнуващи преживявания, важни въпроси, съдбовни отговори. "Още от малък винаги съм искал да съм от "добрите". През годините съм имал различни представи какво означава това. Сега започна да ми просветва, че да си от "добрите" не непременно значи да си силен, смел, умен, красив, да се справяш с живота, нито пък да отговаряш на представите и изискванията на близките си или на обществото..."
Държавност и вяра, автор д-р Джон Ленокс
Джон Ленокс е професор по математика в Оксфордския университет, като редовно преподава и в други академични институции. Той е международно известен говорител по теми относно границите между наука, философия и религия. Автор е на редица книги, разглеждащи връзката на наукака с християнството. Настоящата брошура представлява слово, произнесено от него на 25 Юни 2013 г. по време на традиционната молитвена закуска в британския парламент, където ценностите на християнството се тачат и уважават и повечето от депутатите са активно практикуващи християни.
Вертикален старт - курс към Бога
Написана на езика на младите хора днес тази малка книжка дава полезна информация за християнството и множество важни въпроси, които си задава всеки мислещ човек. Книгата е издадена и в ДВД вариант (десет кратки филма, отговарящи на десетте глави на книгата). На хартиен носител, както и ДВД версията можете да намерите в книжарница ВЕРЕН и разпространителската мрежа.
СТИХОВЕ - Красимира Ненова
Стихосбирката предлага класически поеми и песни, в който читателят бива хванат за ръка и поведен от авторката в света на нейното сърце - свят на близост до Бога и Неговото Слово. Включени са и текстовете и нотите на 14 авторски песни, които могат да бъдат чути в изпълнение на Красимира Ненова в музикалния албум "ВРЕМЕ"
Красимира Верен Ненова(1944-2009), по професия машинен инженер,автор на множество стихове, музика и текстове за песни.
Ако желаете да закупите стихосбирката на хартиен носител можете да я намерите на: http://veren.bg/product.php?b=5709&T=62
Исус нашият шанс, автор Вилхелм Буш
Историята за блудния син - толкова популярна и същевременно неразбрана. Тази книга е съставена от поредица проповеди на п-р Вилхелм Буш през 60-те години на 20 век. Неговият реалистичен и завладяващ стил прави четенето увлекателно и леко, като провокира размисли по въпроси, които си задава всеки.
Исус наша съдба автор Вилхелм Буш
Съдбата....това е нещо много лично за всеки човек. Това са нашите радости и скърби, щастия и нещастия, успехи и провали. Това е целият ни живот. Как да се справим с живота, ако постоянно ни следват неуспехи и провали? как да се справим с живота, ако другите ни ходят по нервите? Какво да правим, ако не можем да вярваме? Нашето право на любов! Бог - да, но зако пък Исус? Това са само някои от темите, които увлекателно и достъпно разглежда известния германски проповедник от 60-те години, преживял двете световни войни Вилхелм Буш.
Дефиниция на християнството
Тази книга представлява сборник от статии, които се появиха в няколко последователни броя на руския вестник "Литературная газета" през 1992 г. Първоначалният подтик за тяхното написване е от няколко руски учени, изразили желание да научат повече за началото на християнството. Книгата помага на читателя да разбере какво представлява в сърцевината си християнството с помощта на исторически факти около възникването му. За авторите: проф.д-р Дейвид Гудинг е магистър на хуманитарните науки, доктор на науките, заслужил професор по старозаветен гръцки в кралския университет в Белфаст и член на Кралската ирландска академия. Автор е на редица академични трудове и библейски коментари. проф.д-р Джон Ленокс е магистър и доктор на науките, научен сътрудник и старши преподавател в института Уитфийлд. Автор е на редица академични трудове в областта на чистата математика. Популярен лектор по математика и апологетика в много страни.
Живот след смъртта
автор проф Д.Свиленов "Всички религии говорят за живот след смъртта. Науката потвърждава съществуването на душата и нейното безсмъртие. Ето защо твърдението "никой не се е върнал от онзи свят" е неоснователно. Предлаганата от проф. д-р Дечко Свиленов книжка "Живот след смъртта" дава изключително полезна, вярна и достатъчно убедителна информация за живота в отвъдното. Книжката се обосновава преди всичко върху Божественото Слово - Светата Библия, но също така има и много добра научно-медицинска подкрепа." Свещеник Пеър Цанков
Християнството - опиум или истина, автори Д-р Д.Гудинг, Д-р Джон Ленокс
С тази книга проф. Д.Гудин и проф.Джон Ленокс опровергават мнението на много наши съвременници, че личната вяра в Христос е интелектуално самоубийство. Много мислещи хора срещат наистина трудности, които им пречат да приемат посланието на християнството. Тук авторите разглеждат някои от тях и показват, че те не са непреодолими.
Книгата е с изчерпан тираж на хартиен носител и може да бъде намерена само в електронен формат. Предоставя се за безплатно изтегляне с любезното съгласие на авторите, за което издателството благодари!
Ой, Коледо! автор Здравко Ненов
Тих сняг се стеле навън, а в къщи е топло и приятно. Елхичката грее с блестящи топки и свещички. Под нея са струпани подаръците.Какво ли се крие в разноцветните пакети? А защо изобщо има елхичка и подаръци? Завладяваща, с коледно и новогодишно настроение, тази книжка дава и по-дълбок поглед към този радостен празник.Какво се крие зад символите на Коледа: елхата, подаръците, свещичките?

Ако книгата ви хареса и искате да притежавате или подарите изданието на хартиен носител можете да го намерите и поръчате на:
http://veren.bg/product.php?b=10153&T=106
Разлики, автор Уилям Макдоналд
Много хора не са наясно дори с разликата между Стария и Новия Завет, а още по-малко с разликата между закона на Израел и принципите на новозаветната църква. В тази книга Уилям Макдоналд, признат библейски учител, изследва редица въпроси, които представляват проблем за мнозина читатели на Библията. Чрез прецизно разграничаване на различни твърдения на Библията по редица теми той се старае да помогне на читателя да разбира по-добре Писанието. - Какво казва Библията за Израел и църквата? - Какво казва за положението и състоянието на християнина? - Каква е разликата между Деня на Господа, Деня на Христос и Деня на Бога?
Божията благодат,автор Уилям Макдоналд
Когато един човек действително схване какво е направила за него Божията благодат, тогава това познание ще промени целия му живот. Той вече няма да бъде същият. Като неизменно следствие вярващия християнин вижда единствената възможност, която му остава - да се посвети на този Господ с духа, душата и тялото си. Ако книгата ви е харесала и желаете да я закупите на хартиен носител или да я подарите можете да я намерите на: http://veren.bg/product.php?b=45&T=106
Истинско следване на Христос, У.Макдоналд
Истинският ученик на Христос - това е човек без положение, без звание, без родина. Човек без надеждата или копнежа по светските блага, без страх от смъртта. Човек, завладян от една мисъл - благовестието на Христос. Човек, преследващ една-единствена цел - Божията слава. Тази малка книжка е въглен, който може да разпали много сърца за истинско следване на Христос.
Храна за вярата
"Храна за вярата" е продължение на известната вече на българския читател "Търсене на Бога".
Прозорец към Рая, д-р Д.Гудинг
"Прозорец към Рая", кратки коментари върху пасажи от Евангелието от Лука. Автор д-р Дейвид Гудинг. На хартиен носител книгата можете да поръчате от сайта veren.bg http://veren.org/product.php?b=8653&T=106
Не е за слаби нерви, автор У.Макдоналд
"Етнически конфликти", "Войни и военни слухове", "Лъжепророци и лъжемесии", "Глад, епидемии и земетресения", "Хората са обзети от егоизъм, алчност, гордост, омраза", "Постоянно нарастване на престъпността".
Заглавия от днешния вестник или резюме на новините снощи"?
Всъщност това са цитати от една книга на повече от 2000 години. Но тя учудващо точно и актуално описва нашето съвремие.
В какво време живеем? Какво ни очаква нататък? Събират ли се буреносни облаци на световния небосклон? Изпълняват ли се невероятни древни пророчества?
Има отговор! Книжката е с изчерпан тираж на хартиен носител.
Това е въпросът, У.Макдоналд
КОЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО В ЖИВОТА? Важно е да сме здрави, но това не е най-важното, понеже все някога всички ще умрем. Важно е да имаме пари, но и това не е най-важното, понеже един ден ще трябва да оставим всичко, което притежаваме. Важно е да се радваме на живота, но и това не продължава вечно. Ако размислим колко е кратко времето ни, а колко е дълга вечността, то има само едно нещо, което е наистина важно - ние трябва да сме сигурни къде ще бъдем през вечността. Вие и аз просто трябва да знаем дали нашата вечност ще се нарича РАЙ или АД. Иисус е задал решаващия въпрос: "Какво се ползва човек, като спечели целия свят, а изгуби живота си? Защото, какво би дал човек в замяна на живота си?" (Ев.според Марк, 8:36-37) Библията си има гаранция. Тя е написана в Евангелието според Йоан, глава 7 стих 17. Там Бог обещава, че всеки, който искрено търси истината ще я намери. Направете опита! Помолете Бог да ви покаже кой е Той. После прочетете тази книжка и внимавайте какво е написано в цитираните текстове от Библията.И следващите минути биха могли да станат най-важните в целия Ви живот. Уилям Макдоналд
Усещане за истина
От края на 40-те години на 20 в. до смъртта си през 1982 г. Джон Бъртрам Филипс е един от най-известните преводачи на Библията в англоезичния свят. Неговият превод на писмата на апостол Павел среща одобрението на К.С.Луис, който го насърчава да преведе целия Нов Завет. В тази малка книжка, Филипс споделя мислите и вълнението си при досега си с Писанията като преводач. Тя не е в никакъв случай филологически труд, а по-скоро искрен разказ и апологетичен отговор на някои критики и въпроси, които съвременният човек си задава стане ли дума за посланието на евангелията, възкресението на Христос и невероятната надежда, която ни обещават тези древни текстове. Николай Бояджиев, преводач
Проповеди, автор Клаус Малер
Кратки, но с послание проповеди, които дават повод за размисли на съвремения християнин. Повече за автора можете да потърсите на: odolam.eu
Скритото съкровище на Библията. (Крилати слова от Библията в нашето ежедневие) автор Димитър Константинов
В настоящата книга са събрани популярни изрази, навлезли отдавна в нашия ежедневен език, които малцина знаят, че всъщност са стихове от Библията. Знаете ли например, че добре известната българска поговорка "който не работи, не трябва да яде" идва от Библията? Ще откриете и много други изненадващо познати изрази, над които си струва да размислим.
Превъзходен път. Любовта и библейската употреба на духовните дарби. Фред Колвин
Тази книга е създадена възоснова на аудиозаписи на лекциите на автора, изнесени на немски и английски език през 1992 година в гр. София, НДК. Първо електронно издание 2016 година
Еволюция или сътворение?, автори проф. д-р Дечко Свиленов, инж. П.Щудер
В настоящата книга темата е разгледана в следните акспекти: - Какво учи еволюционната теория, от една страна, и библейският модел за сътворението от друга, относно: а) Феноменът "живот", произхода на биологичните видове и на човека? б) Материята, Космоса и природните закони? - Какво казва науката за еволюционната теория и учението на Библията по тези въпроси? Отрича ли ги или ги потвърждава? - Неразрешими проблеми и последствия от еволюционната теория. - Какво би означавало за читателя, ако библейското учение за сътворението е вярно?
БИБЛИЯТА МИТ ИЛИ ИСТИНА
"Библията - мит или истина" с автор Д-р Дейвид Гудинг е лекция, изнесена пред студенти и преподаватели в университета в Марсилия. В нея той коментира въпроси като: - Трябва ли да извършим интелектуално самоубийство, за да вярваме в Библията? - Не е ли тя сборник от древни митове и легенди? - Възможно ли е в 21 век все още да се вярва на Библията? Поради големия интерес тази лекция е издавана последствие многократно като отделна малка книжка, която ви предлагаме и тук.
Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги